Ένας μεζές με τραγανή κρούστα απ’ έξω και αφράτο από μέσα.
κουνουπίδι τηγανιτό ή φούρνου
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (4.5 /5)
- 2 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 500 γρ κουνουπίδι
- • φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)
- ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
- • 1 κούπα αλεύρι
- • 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- • 1 κουταλάκι πάπρικα
- • 1 κουταλάκι κουρκουμά
- • 1/3 κούπας γάλα (65 ml)
- • 2 αβγά
Βήματα
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το πλένουμε. Το κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε χοντρές φέτες. Αν κοπούν μικρά κομματάκια τα βράζουμε και κάνουμε σαλάτα μ' αυτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1/2 λίτρο νερό για να μαγειρέψουμε τις φέτες στον ατμό ή μέσα στο νερό που θα βράσουν για 2'. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε τα κομμάτια.
- Ετοιμάζουμε 2 πιάτα. Στο ένα θα βάλουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι-τριμ φρυγανιά-αλάτι-πιπέρι-πάπρικα-κουρκουμά) και τα ανακατεύουμε. Στο άλλο πιάτο βάζουμε τα υγρά (γάλα & αβγά) και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πανάρουμε ένα-ένα τα κομμάτια πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι και μετά στο άλλο μείγμα με το γάλα.
- ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ. Βάζουμε σε τεφάλ τηγάνι λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα παναρισμένα κομμάτια ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
- ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. Βάζουμε τα παναρισμένα κομμάτια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ΨΗΝΟΥΜΕ σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 220°C για 10'-15'.
- Σερβίρουμε με σος της αρεσκείας μας. Μια σος που προτείνουμε είναι μαγιονέζα με μουστάρδα και λίγη κέτσαπ που ανακατεύουμε.
- Recipe Type : Φαγητά
- Υλικά :Αβγά, Αλεύρι-Κορν φλάουρ-Νισεστέ, Γάλα-Κρέμα γάλακτος-Φυτική κρέμα-Ζαχαρούχο γάλα-Καραμελωμένο γάλα
Βαθμολογία
2 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία