Αυτό το γλυκό μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα όπως αχλάδι, κυδώνι, ακτινίδιο κλπ (υπάρχουν στο κανάλι του youtube CuzinaGias.
μηλόπιτα ανάποδη τύπου κέικ
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (2.9 /5)
- 34 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 4 μήλα μέτρια
- • 1 πλάκα βιτάμ ή βούτυρο 250 γρ
- • 170 γρ ζάχαρη (1 κούπα)
- • ½ κουταλάκι κανέλα
- *προαιρετικά ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- • 4 αβγά
- • 170 γρ αλεύρι (1,5 κούπα)
- • 150 γρ ζάχαρη ( 1 κούπα)
- • 1 βανίλια
- • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
- *προαιρετικά λίγη άχνη για το πασπάλισμα
Βήματα
- ΣΤΟ ΤΑΨΙ. Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. απλώνουμε το βιτάμ ελαφρώς λιωμένο. Από πάνω ρίχνουμε 1 κούπα ζάχαρη και πασπαλίζουμε αρκετή κανέλα. *Προαιρετικά σκορπάμε τα καρύδια μας από πάνω. Όλο αυτό το μείγμα θα βοηθήσει να καραμελώσουν τα μήλα.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε λεπτές φέτες. Τα στρώνουμε ακτινωτά στο ταψί πάνω από το βούτυρο ( βλέπε φωτο και βίντεο).
- ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια και τέλος το λικέρ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αέρα στους 160 βαθμούς για 50’ περίπου.
- Βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 10-15 λεπτά βάζουμε μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε το γλυκό. Πασπαλίζουμε με άχνη. Καλό είναι να φρεσκάρουμε το γλυκό με άχνη πριν το σερβίρουμε γιατί την απορροφά.
- Είδος γεύματος :Επιδόρπιο
- Recipe Type : ΓλυκάΠίτες/ψωμιά/ζύμες
- Υλικά :Αβγά, Αλεύρι-Κορν φλάουρ-Νισεστέ, Αλκοόλ, Ξηροί καρποί, Φρούτα-Χυμοί
Βαθμολογία
34 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία