Ένα βασικό πιάτο της θρακιώτικης κουζίνας.
Λαχανιά λάχανο γλυκό με κρέας
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (5 /5)
- 2 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 1,5 κιλό κρέας βοδινό ή χοιρινό με κόκκαλο ή πρόβειο
- • 1 μέτριο λάχανο
- • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- • 1 κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα
- • 1 πιπεριά γλυκιά (φλωρίνης)
- • 1 μέτρια ντομάτα (προαιρετικά)
- • 1 κούπα μαϊντανό
- • λίγοι κόκκοι διάφορων πιπεριών
Βήματα
- Βράζουμε το κρέας καλά.
- Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το λάχανο (αφαιρούμε τα κοτσάνια).
- Βάζουμε το λάδι να κάψει με την πάπρικα. Προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε να λαδωθούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα σε κύβους (η μαμά μου που μου έμαθε τη συνταγή δε βάζει συνήθως αλλά εγώ την προτείνω και σαν χρώμα που δίνει στο φαγητό). Προσθέτουμε την πιπεριά φλωρίνης σε κομματάκια το μαϊντανό και τέλος το κρέας με λίγο από το ζουμάκι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό ελέγχοντας πότε πότε μη μείνει χωρίς νερό.
- Όταν βράσει το λάχανο και μείνει με το λαδάκι του (σημαντικό) τότε είναι έτοιμο.
- Αν θέλουμε 10’ πριν κατεβάσουμε το φαγητό βάζουμε μια αποξηραμένη καυτερή πιπεριά (ελέγχουμε μην είναι τρύπια και κάψει όλο το φαγητό).<br/> Δείτε πώς αποξηραίνουμε τις πιπεριές στη συνταγή <a href="https://www.cuzinagias.gr/recipe-items/πιπεριές-κόκκινες-καυτερές-για-αποξή/" target="_self">Πιπεριές κόκκινες καυτερές για αποξήρανση (τσούσκες)</a>.
- Είδος γεύματος :Κυρίως γεύμα
- Recipe Type : Φαγητά
- Υλικά :Λάχανο, Μοσχαρίσιο κρέας, Ντομάτα-Πελτές, Πιπεριές, Χοιρινό κρέας
Βαθμολογία
2 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία