τυρόπιτα στριφτή θράκης με χειροποίητο φύλλο

Μια πίτα με όλα τα μυστικά της επιτυχημένης συνταγής της μαμάς μου, όπως τη φτιάχνουν χρόνια τώρα οι θρακιώτισσες νοικοκυρές και πέρασε η συνταγή από γενιά σε γενιά. Μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε γέμιση μας αρέσει είτε είναι αλμυρή είτε είναι γλυκιά.

Προτιμώ τις στριφτόπιτες γιατί το φύλλο ξεροψήνεται γύρω γύρω καλύτερα και για πρακτικούς λόγους (πιάνεται καλύτερα το κομμάτι για να το φάμε). Το ταψί μας είναι 40 εκ. διαμέτρου περίπου. Ο πλάστης 2 εκ. διαμέτρου περίπου.

Επίσης στο κανάλι θα βρείτε κι άλλες πίτες με χειροποίητο φύλλο, με χωριάτικο, με φύλλο αέρος, με φύλλο κρούστας κλπ.

“φύλλο μπουγάτσας ή αέρος” εδώ 

“σπανακόπιτα με εύκολο χειροποίητο φύλλο” εδώ 

Επίσης θα βρείτε διάφορες γεμίσεις

“Γεμίσεις για μπουγάτσες-πίτες-μπουρεκάκια αλμυρές & γλυκές” εδώ

Βαθμολογία

  • (5 /5)
  • 1 rating

Σχετικές συνταγές