Τούρτα με βάση τη συνταγή του κορμού με μπισκότα και γκανάς από πάνω.Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων ο κορμός ή σαλάμι γλυκό γίνεται μια ωραιότατη τούρτα που σίγουρα θα αρέσει σε όλους!!Ένα γλυκάκι για κάθε εποχή και μια τούρτα πολύ εύκολη.
τούρτα μωσαϊκό με μπισκότα
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (4.5 /5)
- 1 rating
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 3 πακέτα μπισκότα (675 γρ σύνολο) πτι μπερ ή ανάμεικτα με μιράντα ή digestive
- • 200 ml γάλα (1 κούπα)
- • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ)
- • 70 γρ σκόνη κακάο (1 κούπα)
- • 250 γρ βούτυρο ή βιτάμ
- • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
- • 1 κούπα χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- • 200 ml κρέμα γάλακτος
- • 200 γρ κουβερτούρα
- • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα ή ψημένα (καρύδια ή φυστίκι Αιγίνης)
- •
Βήματα
- ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια όλα τα μπισκότα (βλέπε φωτο).
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν το γάλα, το ζαχαρούχο και το βιτάμ όσο να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τραβάμε στην άκρη και βάζουμε τη βανίλια και το λικέρ.
- Περιχύνουμε μ αυτό το υγρό τα μπισκότα και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε να ποτιστούν όλα τα μπισκότα καλά.
- Βάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα ταψάκι (25 εκ. κατά προτίμηση ταψάκι-δαχτυλίδι) και το στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνειά του. Αν θέλετε μπορείτε να αυξήσετε τη δόση κατά το 1/3 αν θέλετε πιο ψιλή την τούρτα.
- ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ. Ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος, να καίει, προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί η γκανάς και τη ρίχνουμε πάνω από την τούρτα. Την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει η σοκολάτα και να μαλακώσουν ελαφρά τα μπισκότα. Αν βιαζόμαστε βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό, αφαιρούμε το δαχτυλίδι και ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα σε πολυκόφτη και πασπαλίζουμε γύρω γύρω στην περιφέρεια μόνο μια στρώση. Η τούρτα συντηρείται στο ψυγείο και όχι κατάψυξη γιατί δεν κόβεται εύκολα.
Βαθμολογία
1 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία