πράσινη σαλάτα

Μια πράσινη σαλάτα μπορεί να είναι συνοδευτικό πιάτο σε ένα τραπέζι με κάθε είδους κρέας (μοσχάρι-χοιρινό-κοτόπουλο-ψάρι).

Όμως μπορεί να αποτελέσει και πλήρες γεύμα για κάποιον που θέλει να φάει ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο αρκεί να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας.

7 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

  1. ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ κόβονται φρέσκα & τα πλένουμε σχολαστικά
  2. ΤΑ λαχανικά είναι Η ΒΑΣΗ της σαλάτας και είναι πηγή βιταμινών & φυτικών ινών
  1. ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ή το παξιμάδι είναι πηγή υδατανθράκων & δίνουν μια πιο τραγανή υφή
  1. Η ΝΤΟΜΑΤΑ φρέσκια ή λιαστή ή το αγγουράκι δίνουν μια πιο απαλή & δροσερή γεύση στη σαλάτα εκτός από τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν
  1. ΤΟ ΤΥΡΙ ή το αβγό-ο τόνος-τα μανιτάρια είναι πηγή πρωτεϊνών
  1. ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και οι ξηροί καρποί που επιλέγουμε με προσοχή είναι πηγή λιπαρών και Ω-3 λιπαρών
  1. ΤΕΛΟΣ την όξινη ή υπόξινη γεύση τη δίνουν τόσο τα φρούτα που αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη όσο και το ξίδι ή κρέμα μπαλασάμικου επίσης

Η δόση των υλικών παρακάτω είναι για ένα γεύμα 4 ατόμων. Για ατομικό πλήρες πιάτο προσαρμόζουμε τις δόσεις των υλικών σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Βαθμολογία

  • (5 /5)
  • 1 rating

Σχετικές συνταγές