ντομάτα σε βάζα και σάλτσα για μακαρονάδες

Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια μάζευε και επεξεργαζόταν καρπούς που ήταν σε αφθονία κάποια εποχή ώστε να έχει όλο το χρόνο!

Κάντε αυτό το χυμό απλά και εύκολα με μόνο 2 ταπεινά υλικά τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη και θα έχετε ανά πάσα στιγμή ντομάτα τριμμένη όπως η φρέσκια υπάρχουν 3 βίντεο

Επίσης θα βρείτε και συνταγή για σάλτσα μακαρονιών. Μια σάλτσα ντομάτας με άρωμα βασιλικού εύκολη για χρήση κατ’ ευθείαν από το βάζο στο πιάτο με τη μακαρονάδα μας ή στη βάση της πίτσας !!

Στο κανάλι του youtube υπάρχουν 3 βίντεο αλλά στο παραπάνω βίντεο περιγράφονται και οι 2 συνταγές (ντοματοχυμός & σάλτσα)

Η καλύτερη ντομάτα για κονσερβοποίηση είναι η ποικιλία ρόμα ή πομοντόρο γιατί έχει λεπτή φλούδα, πλούσια σάρκα και δεν έχει υγρά. Για κάθε κιλό ντομάτας αντιστοιχεί ένα βάζο περίπου μέτριο (800 ml).Το αλάτι μπαίνει για συντήρηση, οπότε υπολογίζουμε στο φαγητό που θα τη χρησιμοποιήσουμε να βάλουμε λιγότερο αλάτι. Μπορούμε να βάλουμε χοντρό αλάτι ή Ιμαλαΐων, ανάλογα με τις συνήθειές μας, εγώ προτιμώ το ελληνικό ιωδιούχο!!

Τα 10 κιλά ντομάτας (ρόμα) γεμίζουν περίπου 6-7  βάζα των 750 ml (εξαρτάται βέβαια από τη φύρα).

Βαθμολογία

  • (4.5 /5)
  • 1 rating

Σχετικές συνταγές