μπριάμ στο φούρνο-ρατατούι

Ένα πιάτο μεσογειακό, νηστίσιμο και vegan που μπορεί να μας έρχεται από Ανατολή αλλά συναντάται και σε άλλες μεσογειακές χώρες. Με τον τρόπο που βάζουμε τις ροδέλες θυμίζει περισσότερο το “ρατατούι” που κάνουν στη Νίκαια της Γαλλίας. Αυτό εξυπηρετεί όχι μόνο να είναι ένα όμορφο φαγητό στο ταψί αλλά και για πρακτικούς λόγους: μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε από το φαγητό τα λαχανικά που μας αρέσουν περισσότερο στο πιάτο μας.

Το ίδιο φαγητό αν το κάνουμε στην κατσαρόλα έχουμε αμέσως το λεγόμενο “τουρλού”

Επίσης θα βρείτε κι άλλες συνταγές στην ιστοσελίδα μας “μελιτζάνες πανέ” στο φούρνο πανεύκολο και γευστικότατο φαγητό εδώ

“Μελιτζάνες με κρέας” εδώ

“Καπονάτα” με μελιτζάνες εδώ

Βαθμολογία

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Σχετικές συνταγές