μηλόπιτα ανάποδη light με στέβια

Είναι μια πανεύκολη συνταγή, χωρίς μίξερ, έχει ελάχιστο βούτυρο και στέβια.

Η Στέβια είναι είδος φυτού η οποία έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την  ζάχαρη. Χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία από τη ζάχαρη. Τα φύλλα του φυτού και τα γλυκαντικά που προέρχονται από αυτό έχουν πολλαπλάσια γλυκύτητα από τη ζάχαρη, δεν αποδίδουν ενέργεια (θερμίδες) και δεν περιέχουν υδατάνθρακες.

Η συσκευασία που χρησιμοποιώ είναι του κιλού και την προμηθεύομαι από γνωστή αλυσίδα σούπερ μέρκετ. Η αναλογία της σε γλυκύτητα σε σχέση με τη ζάχαρη είναι 1:2, κυκλοφορούν επίσης και σε άλλες αναλογίες91:3, 1:4). Προσοχή ποια θα επιλέξετε ώστε να μην κάνετε λάθος στη δοσολογία.

Επίσης στην ιστοσελίδα μας θα δείτε “ανάποδη μηλόπιτα” τύπου κέικ σε ταψάκι εδώ

Ακόμη “τάρτα μήλου με τριφτή ζύμη” εδώ

“τάρτα μήλου-άλλο σχέδιο” εδώ

Βαθμολογία

  • (5 /5)
  • 1 rating

Σχετικές συνταγές