μαγειρίτσα αυθεντική

Μία εξαιρετική σούπα που τρώμε τη βραδιά της Ανάστασης μετά το Άγιο Φώς! Μας ήρθε από Ανατολική Θράκη και Κων/πολη που την έφεραν τη συνταγή μαζί τους οι πρόσφυγες πρόγονοί μας!

Έρχεται να ισορροπήσει το στομάχι μετά από τη νηστεία της Σαρακοστής και πριν το φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα ώστε να δεχτεί το στομάχι πιο άνετα το κάπως πιο λιπαρό φαγητό την ημέρα του Πάσχα.

Η συνταγή περιλαμβάνει 3 κυρίως μέρη ζωικής προέλευσης: 1.συκωταριά 2. κεφαλάκι 3. εντεράκια

Μπορείτε αν θέλετε να μη βάλετε εντεράκια αλλά βάλτε το κεφαλάκι γιατί εκεί είναι κρυμμένη η νοστιμιά.

Η διαφορά της θρακιώτικη μαγειρίτσας από την πολίτικη είναι στο εξής: Η θρακιώτικη είναι πιο πολύ σαν σούπα και περιέχει επίσης κρεατάκια από κεφαλάκι, ενώ η πολίτικη έχει λίγο μαρούλι που την καθιστά πιο στέρεη και προσομοιάζει ελαφρώς με φρικασέ.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η θρακιώτικη εκδοχή είναι αξεπέραστης νοστιμιάς και μάλιστα με το περιεχόμενο από κεφαλάκι είναι όλη νοστιμιά.

Βαθμολογία

  • (4.9 /5)
  • 5 ratings

Σχετικές συνταγές