λάχανο τουρσί σε άλμη

Το λάχανο τουρσί εκτός από σαλάτα με λάδι, κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους (λαχανοντολμάδες, με κότα γεμιστή, με κρέας κλπ)

Είναι πολύ απλός τρόπος και χρειαζόμαστε μόνο 3 απλά υλικά.

Κάποτε ο παππούς μου έβαζε τουρσί σε δρύινο βαρέλι που είχε μια βρυσούλα για να αφαιρεί λίγο από το ζωμό (τουρσοζούμι) και να το ξαναβάζει από πάνω ώστε μ αυτόν τον τρόπο ανακατευόταν. Επίσης έβαζε από πάνω κληματόβεργες. Το τουρσοζούμι (μοιάζει σαν αναψυκτικό) έχει θεραπευτικές ιδιότητες για τον πονοκέφαλο ή το στομαχόπονο που μας πιάνει μετά από φαγοπότι γερό.

Φαγητά με λάχανο τουρσί “λαχανοντολμάδες εδώ

“λάχανο τουρσί με κότα γεμιστή στη γάστρα” εδώ 

Εδώ ο τρόπος είναι πολύ απλός και πολύ εύκολος!

Βαθμολογία

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Σχετικές συνταγές