Κλασικό φαγητό της ελληνικής κουζίνας.
Κρέας με πατάτες στο φούρνο
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (5 /5)
- 2 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- (τα υλικά είναι άλλη δόση από αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες)
- • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
- • 2 κιλά πατάτες (για φούρνο καλύτερες είναι οι κιτρινόσαρκες)
- • ½ κούπα ελαιόλαδο
- • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
- • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- • 1 κουταλάκι ρίγανη
- • 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά
- προαιρετικά μια κόκκινη πιπεριά καυτερή
Βήματα
- Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό να ξεπερνά τα κρέας και βράζουμε. Γίνεται επίσης με χοιρινό ή αρνίσιο με τον ίδιο τρόπο.
- Όταν αρχίσει να βράζει το ξαφρίζουμε. Το σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει τελείως το κρέας.
- Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε γάστρα ή ταψί.
- Βάζουμε γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Προσθέτουμε μια ψιλοκομμένη γλυκιά πράσινη πιπεριά.
- Τοποθετούμε το κρέας και ρίχνουμε μία κούπα από το ζωμό του κρέατος.
- Περιχύνουμε λίγο λάδι πάνω από τις πατάτες και το κρέας. Βάζουμε και πάνω στα κομμάτια από το κρέας λίγο αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου μέχρι να ψηθούν οι πατάτες, στην αρχή με κλειστό το καπάκι αν χρησιμοποιήσουμε γάστρα και στο τέλος ανοίγουμε να πάρει χρώμα (συνήθως παίρνει χρώμα και με κλειστό το καπάκι).
- Στο τελευταίο τέταρτο προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά αν θέλουμε.
- Είδος γεύματος :Κυρίως γεύμα
- Recipe Type : Φαγητά
- Υλικά :Μοσχαρίσιο κρέας, Πατάτες, Πιπεριές
Βαθμολογία
2 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία