Ένα εύκολο & γρήγορο πιάτο με ένα πιλάφι στα γρήγορα.
κοτόπουλο α λα κρεμ με τυριά
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (5 /5)
- 1 rating
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 4 φιλέτα από 2 στήθη κοτόπουλων
- • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- • 2 κούπες από διάφορα τυριά σε κυβάκια π.χ. φέτα, κεφαλοτύρι κλπ
- • μερικά κυβάκια από κόκκινη και πράσινη πιπεριά ή κομμένες ζουλιέν διάφορες χρωματιστές πιπεριές
- • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- • 1/2 κούπα άνηθο
- ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ
- • 1 μεγάλο ποτήρι κίτρινο ρύζι (για πιλάφι)
- • 1 κούπα διάφορα λαχανικά (κατεψυγμένα)
- • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Βήματα
- Κόβουμε τα φιλέτα σε κυβάκια. Τα σοτάρουμε στο λάδι και ανακατεύουμε μερικές φορές. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθούν.
- Ανοίγουμε και προσθέτουμε τα κυβάκια από τις πιπεριές και αφήνουμε με ανοιχτό το καπάκι για λίγο μέχρι να μείνουν με το λάδι τους και να πάρουν λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 1-2 λεπτά το πολύ.
- Μετά βάζουμε και τα τυριά, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Βάζουμε και τον άνηθο, ανακατεύουμε ελαφρώς και κατεβάζουμε από τη φωτιά γιατί με τη θερμοκρασία που έχουν συνεχίζεται ο βρασμός και λιώνουν τα τυριά τόσο όσο θέλουμε.
- ΠΙΛΑΦΙ ΕΥΚΟΛΟ. Σε αρκετό νερό που βράζει βάζουμε 1 κουταλιά αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι και τα κατεψυγμένα λαχανικά, λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε είτε σε πιατέλα βάζοντας το ρύζι στη μέση και γύρω τις κοτομπουκιές ή σε ατομικό πιάτο (βλέπε φωτο & βίντεο). Πασπαλίζουμε με φρέσκο άνηθο και συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα.
Βαθμολογία
1 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία