Ένας αρωματικός χυμός με όλες του βιταμίνες γιατί δεν τον βράζουμε. Διατηρείται μέχρι και 2 μήνες στο ψυγείο.
συμπυκνωμένος χυμός λεμονιού χωρίς βράσιμο
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (0 /5)
- 0 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 1 λίτρο χυμό λεμονιού
- • 1 κιλό ζάχαρη
- ΚΟΚΤΕΪΛ
- • με νερό ή σόδα ή βότκα και φύλλα από δυόσμο ή μέντα με μια φέτα λεμονιού
Βήματα
- Στύβουμε τα λεμόνια καλά. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ψίχα από τα λεμόνια που κάνουμε λεμόνι γλυκό κουταλιού. Σουρώνουμε καλά. Τον μετράμε σε ml ή σε κούπες.
- Σ΄ ένα άνετο μπολ βάζουμε το χυμό και προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να λιώσει. Μην περιμένετε να λιώσει με μιας γιατί είναι αρκετή η ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1-2 ώρες και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να παρατηρήσουμε ότι έχει διαλυθεί. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια αποστειρωμένα κατά προτίμηση. Διατηρείται ο χυμός στο ψυγείο για 1-2 μήνες.
- Βάζουμε χυμός καλύπτοντας το 1/3 του ποτηριού και το υπόλοιπο συμπληρώνουμε με νερό ή σόδα ή ακόμη και βότκα. Συνοδευτικά χρησιμοποιούμε φύλλα δυόσμου ή μέντας και μια φέτα λεμόνι.




Βαθμολογία
0 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία