μαγειρίτσα παραδοσιακή πολίτικη

Μία εξαιρετική σούπα που τρώμε τη βραδιά της Ανάστασης μετά το Άγιο Φώς! Μας ήρθε από Ανατολική Θράκη και Κων/πολή που την έφεραν τη συνταγή μαζί τους οι πρόσφυγες πρόγονοί μας!

Έρχεται να ισορροπήσει το στομάχι μετά από τη νηστεία της Σαρακοστής και πριν το φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα ώστε να δεχτεί το στομάχι πιο άνετα το κάπως πιο λιπαρό φαγητό την ημέρα του Πάσχα.

Η συνταγή περιλαμβάνει 3 κυρίως μέρη ζωικής προέλευσης. !. συκωταριά 2. κεφαλάκι 3. εντεράκια

Μπορείτε αν θέλετε να μη βάλετε εντεράκια αλλά βάλτε το κεφαλάκι γιατί εκεί είναι κρυμμένη η νοστιμιά.

Βαθμολογία

  • (4.8 /5)
  • 2 ratings

Σχετικές συνταγές