πώς καθαρίζουμε τα μύδια-καταλληλότητα

πώς καθαρίζουμε τα μύδια-καταλληλότητα

Τα μύδια είναι ένα πολύ δημοφιλές όστρακο που καταναλώνουμε τόσο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής όσο και το καλοκαίρι που είναι η εποχή τους.

Λένε ότι τα μύδια είναι μεγαλύτερα τους μήνες που δεν έχουν το γράμμα ρο δηλ Μάιο-ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο οπότε είναι μεγάλη η σάρκα τους.

Όμως πώς τα καθαρίζουμε και ποια είναι κατάλληλα για κατανάλωση?

Ποια πετάμε πριν τα μαγειρέψουμε?

Ποια τρώμε αφού μαγειρευτούν?

Όλες αυτές οι απορίες θα σας λυθούν παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο στο κανάλι μας Cuzinagias συνταγές

Τα ανοιχτά ή σπασμένα κελύφη τα πετάμε πριν τα μαγειρέψουμε.

Βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό τα μύδια με κέλυφος για 30′-60′. Μετά καθαρίζουμε “το μουστάκι” ,κάτι τριχούλες που έχουν, τραβώντας από την ένωση προς το πλατύ μέρος. Τρίβουμε το κέλυφος καλύτερα με σύρμα κουζίνας για να απομακρύνουμε ότι έχει κολλήσει στην επιφάνεια τους. Τα όστρακα που κολλάνε απομακρύνονται καλύτερα με μαχαιράκι.

Όπως και να μαγειρευτούν σε κατσαρόλα θέλουν 2′-3′ μαγείρεμα. Αφού μαγειρευτούν καταναλώνουμε ΜΟΝΟ αυτά που έχουν ανοίξει-ΟΧΙ τα κλειστά, μην επιχειρήσετε να τα ανοίξετε, αυτά ήταν νεκρά πριν το μαγείρεμα και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

Θα βρείτε πολλές συνταγές στην ιστοσελίδα μας για μύδια κια άλλα θαλασσινά και σαρακοστιανά!!

“Μυδοπίλαφο” νηστίσιμο εδώ

“Κριθαρότο με μύδια & γαρίδες” εδώ

“Μύδια αχνιστά” εδώ

“Πώς καθαρίζουμε μύδια & γαρίδες” εδώ

Καλή Σαρακοστή!!