αβγά πασχαλινά με ντεκουπάζ

αβγά πασχαλινά με ντεκουπάζ

Ένας εύκολος και όμορφος τρόπος για να διακοσμήσουμε τα πασχαλινά αβγά μας είναι η μέθοδος ντεκουπάζ (γαλλική λέξη découpage).

ΥΛΙΚΑ

1. Καλά βρασμένα αβγά (πιο εντυπωσιακά είναι τα λευκά)

2.Χαρτοπετσέτες με σχέδια (πχ λουλούδια-φρούτα-ζωάκια-πουλιά-πεταλούδες-πασχαλίτσες κλπ)

3.Το ασπράδι από 1 αβγό (αντί για κόλλα)

Ότι αβγά κι αν επιλέξουμε (λευκά ή σκουρόχρωμα) τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και 1 κουταλάκι αλάτι να σιγοβράσουν για να μη ραγίσουν για 10′-12′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να τρέξει αρκετό νερό ώστε να κρυώσουν. Τα βγάζουμε από το νερό και τα σκουπίζουμε.

Οι χαρτοπετσέτες αποτελούνται από 3 φύλλα χαρτιού, ξεχωρίζουμε με προσοχή αυτό που έχει τα σχέδια. Κόβουμε με ψαλιδάκι προσεκτικά ένα ένα τα σχέδια που μας ενδιαφέρουν.

Σε ένα μπολ έχουμε το ασπράδι από 1 αβγό και με πινέλο περνάμε το αβγό και κολλάμε τα σχέδια.

Ξαναπερνάμε με μια λεπτή στρώση από το ασπράδι μας τα σχέδια που είναι πάνω στα αβγά (βλέπε βίντεο).

Μπορείτε επίσης να βάλετε σχέδια επάνω σε βαμμένα αβγά και να συνδυάσετε τα σχέδια με τα χρώματα ‘ωστε να κάνουν αντίθεση (βλέπε βίντεο).

Επίσης στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πώς βάφουμε και διακοσμούμε πασχαλινά αβγά με 6 διαφορετικούς τρόπους (παραδοσιακούς και μη) εδώ