πώς καθαρίζουμε τα μύδια-καταλληλότητα

πώς καθαρίζουμε τα μύδια-καταλληλότητα

Τα μύδια είναι ένα πολύ δημοφιλές όστρακο που καταναλώνουμε τόσο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής όσο και το καλοκαίρι που είναι η εποχή τους. Λένε ότι τα μύδια είναι μεγαλύτερα τους μήνες που δεν έχουν το γράμμα ρο δηλ Μάιο-ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο οπότε είναι μεγάλη η σάρκα τους. Όμως πώς τα καθαρίζουμε και ποια είναι κατάλληλα για […]

Διαβάστε περισσότερα
Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά 2022

Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά 2022

Δείτε στο βίντεο τις ευχές μας για τη νέα χρονιά 2022 και μερικές παλιές συνταγές για υπενθύμιση και ποιες θα ανεβούν προσεχώς!!

Διαβάστε περισσότερα
Σαμοθράκη 3ο μέρος-εργαστήρι γλυκών-τυροκομείο-πού ήταν το άγαλμα της Νίκης

Σαμοθράκη 3ο μέρος-εργαστήρι γλυκών-τυροκομείο-πού ήταν το άγαλμα της Νίκης

Απολαύστε κι άλλες εικόνες από το νησί του Έβρου και των Μεγάλων Θεών όπως και των Καβιρείων Μυστυρίων-Μέρος 3ο- μέσα από τα μάτια της CuzinaGias!! Μια ξενάγιση στα άδυτα του ζαχαροπλαστείου του μετρ των γλυκών έργων τέχνης δια χειρός Laskaris Palamaroudas (ακολουθήστε στο instagram)- Μπήκαμε στα άδυτα του τυροκομείου Παπανικολάου-Τα μυστικά της κουζίνας της η […]

Διαβάστε περισσότερα
Σαμοθράκη-2ο μέρος-Ναός χριστού-ΛΟυτρά-Βάθρες-Βήματα Απ.Παύλου-συναυλία

Σαμοθράκη-2ο μέρος-Ναός χριστού-ΛΟυτρά-Βάθρες-Βήματα Απ.Παύλου-συναυλία

Μετά το 1ο μέρος που γνωρίσαμε αρκετά μέρη της Σαμοθράκης ήρθε το 2ο μέρος όπου μπορείτε να δείτε το Μεταβυζαντινό Ναό του Χριστού-τα Θέρμα ή Λουτρά με τις ιαματικές θερμές Πηγές τους-Τις βάθρες (βάθρα Γριά & Φονιάς)-πού μπορεί να φάει κάποιος καλά στην Άνω Μεριά με τσιγαριστή φασολάδα και κατσικοσαλάτα-να δει το “Στασίδι-Βήματα Του Αποστόλου […]

Διαβάστε περισσότερα
Σαμοθράκη-Παραλία-Παλαιόπολη-Χώρα-Φαγητό

Σαμοθράκη-Παραλία-Παλαιόπολη-Χώρα-Φαγητό

Το νησί Σαμοθράκη ανήκει στο Νομό Έβρου και βρίσκεται βορειοανατολικά του Αιγαίου Πελάγους. Στο 1ο βίντεο μπορείτε να δείτε μια σύντομη ξενάγηση στην Παλαιόπολη όπου βρίσκεται το αρχαίο λιμάνι- τον αρχαιολογικό χώρο με το μουσείο-την παραλία “Παχιά Άμμο”-το χωριό προφήτης Ηλίας που φημίζεται για το κατσικάκι το ψητό και τη Χώρα με το κάστρο της […]

Διαβάστε περισσότερα
καθάρισμα μεγάλου ψαριού

καθάρισμα μεγάλου ψαριού

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στις Πρέσπες Φλώρινας προμηθεύτηκα ένα ψάρι της λίμνης γριβάδι συγκεκριμένα 3,5 κιλά. Μετά από δημοσκόπηση που έκανα στην κοινότητα του καναλιού στο youtube  μου ζήτησε το 70% να ανεβάσω το συγκεκριμένο βίντεο όπου ένας επαγγελματίας ψαράς της περιοχής με μεγάλη πείρα στο ψάρεμα και στο καθάρισμα, το καθάρισε και το τεμάχισε […]

Διαβάστε περισσότερα
100.000 συνδρομητές

100.000 συνδρομητές

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς που στηρίζετε καθημερινά το κανάλι και το φτάσατε στους 100.000 συνδρομητές!!Καλή μας συνέχεια για να το τρανέψουμε ακόμη όσο παίρνει!! Είχαμε την τύχη και τη χαρά να ξέρουμε τον 100ό χιλιοστό συνδρομητή μας, δείτε στο βίντεο στο κανάλι CuzinaGias συνταγές στο youtube ποιος είναι!!  

Διαβάστε περισσότερα
φτιάχνουμε μαράκες μουσικά όργανα

φτιάχνουμε μαράκες μουσικά όργανα

Οι μαράκες είναι μουσικά όργανα πολύ αγαπητά στα παιδιά. Με λίγα υλικά και περνώντας δημιουργικά και ευχάριστα μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά μουσικά όργανα και να μοιάζουν με αληθινά αλλά και με άλλα υλικά, όπως κουτιά άδεια από σαμπουάν ή από άλλες συσκευασίες και να τις δουλέψουμε όπως παρακάτω θα δείτε. ΥΛΙΚΑ: 1 […]

Διαβάστε περισσότερα
αβγά πασχαλινά με ντεκουπάζ

αβγά πασχαλινά με ντεκουπάζ

Ένας εύκολος και όμορφος τρόπος για να διακοσμήσουμε τα πασχαλινά αβγά μας είναι η μέθοδος ντεκουπάζ (γαλλική λέξη découpage). ΥΛΙΚΑ 1. Καλά βρασμένα αβγά (πιο εντυπωσιακά είναι τα λευκά) 2.Χαρτοπετσέτες με σχέδια (πχ λουλούδια-φρούτα-ζωάκια-πουλιά-πεταλούδες-πασχαλίτσες κλπ) 3.Το ασπράδι από 1 αβγό (αντί για κόλλα) Ότι αβγά κι αν επιλέξουμε (λευκά ή σκουρόχρωμα) τα πλένουμε καλά και τα […]

Διαβάστε περισσότερα
Μπακαλιάρος-τρόποι συντήρησης

Μπακαλιάρος-τρόποι συντήρησης

Ο μπακαλιάρος είναι ένα αγαπητό πιάτο για τους απανταχού Έλληνες όπως κι αν μαγειρευτεί. Έχει κυρίως την τιμητική του την 25η Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων. Κυρίως υπό μορφή παστού ή υγράλατου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι συντήρησης και πάστωσης του μπακαλιάρου. Καλύτερη ποιότητα θεωρείται ότι είναι της Ισλανδίας και κατόπιν της Νορβηγίας. Ο γνήσιος μπακαλιάρος […]

Διαβάστε περισσότερα
συνέντευξη στο ραδιόφωνο Status Radio 94,2

συνέντευξη στο ραδιόφωνο Status Radio 94,2

Η συνέντευξη στο μεγάλο ραδιόφωνο του Έβρου 11-3-21 και η πρόταση της ημέρας για φαγητό και σαλάτα, θρακιώτικα εδέσματα, αλλά και πολλές πληροφορίες σχετικά με το φαγητό και όχι μόνο στο λινκ

Διαβάστε περισσότερα
συνέντευξη στο ραδιόφωνο Status Radio 10-3-21

συνέντευξη στο ραδιόφωνο Status Radio 10-3-21

Κάθε πρωί στις 8:30 και μετά θα είμαστε σε απ΄ ευθείας σύνδεση με το μεγάλο κανάλι του Έβρου Statuw Radio στη συχνότητα 94,2 όπου θα προτείνω μια θρακιώτικη συνταγή για φαγητό ή γλυκό, σαλάτες κλπ και παράλληλα δοθείσης ευκαιρίας θα παίρνουμε κάποιες σχετικές πληροφορίες γιατί η κουζίνα και η μαγειρική συνδέεται με όλες τις επιστήμες […]

Διαβάστε περισσότερα
συνέντευξη στην ερ1 στην εκπομπή "από τις 6"

συνέντευξη στην ερ1 στην εκπομπή “από τις 6”

Η συνέντευξη στην εκπομπή με τους Μυτταρά-Κοτταρίδη από τις 6″ δείτε κι άλλη συνέντευξη στον Άλφα “Σαβ/κο με το Μάνεση” εδώ

Διαβάστε περισσότερα
Συνέντευξη στην εκπομπή Σαβ/κο με το Μάνεση

Συνέντευξη στην εκπομπή Σαβ/κο με το Μάνεση

Η συνέντευξη που δώσαμε στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με το Μάνεση” το Σάββατο 27-2-2021 και λίγο παρασκήνιο στο λινκ παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα
Q & A ερωτήσεις και απαντήσεις-Συνεργάτες

Q & A ερωτήσεις και απαντήσεις-Συνεργάτες

Ένα εορταστικό βίντεο με 17 καυτές ερωτήσεις με 17 ειλικρινείς απαντήσεις από τη δημιουργό του καναλιού Μέτση Γεωργία-Παρουσίαση συνεργατών!! Παρακολουθήστε το βίντεο και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!!  

Διαβάστε περισσότερα