Μια σαλάτα κατηγορίας αλοιφής για γιορτινά τραπέζια!
τζατζίκι γιορταστικό με παντζάρια
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (4.9 /5)
- 4 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 2 βολβοί κόκκινου παντζαριού
- • 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό (κατά προτίμηση πλήρες)
- • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
- • 2 κουταλιές ξίδι
- • 2-3 κουταλιές λάδι
- • λίγο αλάτι
- • 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου ή 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
Βήματα
- Πλένουμε καλά και τρίβουμε τα παντζάρια ώστε να φύγει κάθε τι που είναι κολλημένο επάνω.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και όταν κρυώσουν αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Σε μια κούπα βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξίδι, το αλάτι, τη σκόνη σκόρου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα κομματάκια από το παντζάρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε πιατάκια με ιδιαίτερο σχήμα γαρνίροντας με τα βρασμένα κοτσανάκια παντζαριού, ελιές κλπ (βλέπε φωτο)
- Είδος γεύματος :Κυρίως γεύμα, Ορεκτικά-Μπουφέ
- Recipe Type : Γρήγορες και εύκολες συνταγέςΚρύα πιάτα/σαλάτες/αλοιφέςΠασχαλινές προτάσειςΦαγητάΧριστουγεννιάτικες προτάσεις
- Υλικά :Γιαούρτι, Λαχανικά, Ξηροί καρποί
Βαθμολογία
4 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία