Επίσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας συνταγή για “παγωτό βανίλια σοκολάτα” εδώ
παγωτό σάντουιτς
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (0 /5)
- 0 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
- • 1 κουτί κρέμα γάλακτος 330 ml
- • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 300 ml
- • 1 κουπάκι στραγγιστό γιαούρτι 300 γρ
- • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- • 1 πακέτο μπισκότα μτι μπερ ή dijestive
- ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
- • σος φράουλας ή σιρόπι σοκολάτας ή γλυκό του κουταλιού ή μαλτίζερς κλπ
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
- • 400 γρ φράουλας
- • 170 γρ ζάχαρη
Βήματα
- ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ. Πρώτα φτιάχνουμε τη σος για να κρυώνει. Βράζουμε την κομματιασμένη φράουλα μαζί με τη ζάχαρη για 5'. Αποσύρουμε από τη φωτιά και παίρνουμε από μέσα τις φράουλες. Το σιρόπι το βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει (πηκτώσει) και το κρατάμε σε ένα δοχείο για τη γαρνιτούρα παγωτών.
- ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ. Χτυπάμε στο μίξερ καλά και δυνατά την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 5').
- Όταν αφρατέψουν χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια και το γιαούρτι ώστε να ενσωματωθεί το μείγμα (για 1-2'). Βάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1ώρα.
- Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ για 1-2' ώστε να διαλυθούν τυχόν κρύσταλλοι που δημιουργούνται. Βάζουμε μέσα τις φράουλες που φτιάξαμε και ανακατεύουμε με το χέρι. Αυτό τώρα είναι ένα έτοιμο αν καταψυχθεί να γίνει ένα ωραιότατο παγωτό. Όμως εδώ το προορίζουμε για σάντουιτς.
- ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μεμβράνη για να αποσπάσουμε ευκολότερα το παγωτό. Στρώνουμε κάτω πτι μπερ μπισκότα στη σειρά και με την καλή πλευρά προς τα κάτω (βλέπε φωτο). Βάζουμε την κρέμα παγωτού από πάνω και τη στρώνουμε να πάει ομοιόμορφα παντού. Από πάνω στρώνουμε άλλη μια σειρά μπισκότα ώστε να φαίνεται η καλή πλευρά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώστε να παγώσουν καλά (10-12 ώρες).
- Επίσης μπορούμε μέσα να βάλουμε μαλτίζερς, κομματάκια από γλυκό του κουταλιού, σιρόπι σοκολάτας κλπ. Ακόμη αν έχουμε μπισκότα dijestive μπορούμε να κάνουμε στρόγγυλα σάντουιτς. Αν υπάρχουν κενά σπάμε μπισκότα και τα καλύπτουμε. Άλλη μια πρόταση είναι να βάλουμε μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας. Τα στρώνουμε όπως θέλουμε πχ με την πλευρά της σοκολάτας να είναι εξωτερικά του σάντουιτς ή αν δε θέλετε να λερώνεστε όταν το τρώτε βάλτε τα με την πλευρά της σοκολάτας να είναι από μέσα. Μέσα μπορείτε να βάλετε κεράσι ή σύκο γλυκό του κουταλιού (βλέπε βίντεο). Μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνδυασμούς με διάφορες γεύσεις.
- ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ και αναποδογυρίζουμε το ταψάκι και αποσπούμε τη μεμβράνη. Κόβουμε τα κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι και τα τυλίγουμε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα φυλάμε στην κατάψυξη.
Βαθμολογία
0 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία