Μοιάζουν με τα σπρινγκ-ρολς τα κινέζικα μόνο που δε θα τα τηγανίσουμε αλλά θα τα ψήσουμε στο φούρνο και είναι πολύ νόστιμα.
Μπουρεκάκια με κρεμμύδια και λαχανικά
- Βαθμός Δυσκολίας Μέτρια
Βαθμολογία
- (5 /5)
- 2 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- Γέμιση
- • 3 κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες
- • 3 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και κομμένες σε κυβάκια
- • 1 ντομάτα σε κυβάκια
- • 400 γρ τυριά διάφορα (κυρίως φέτα)
- • 1 αβγό
- *προαιρετικά λίγα μανιτάρια σε φετούλες και ελιές καλαμών σε φετούλες
- Ζύμη
- • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- • 1 φλιτζανάκι λάδι
- • 1-2 κουτάλια σούπας ξίδι
- • 1 κουταλάκι γλ αλάτι
- • αλεύρι όσο σηκώσει
- • 1 κούπα λάδι ή ανάμεικτο καλαμποκέλαιο με λιωμένο βιτάμ για το λάδωμα των φύλλων
Βήματα
- Κάνουμε μια ζύμη μέτρια με τα παραπάνω υλικά και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για ½ ώρα και μετά το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (βγαίνουν περίπου 8-9).
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι και προσθέτουμε μέσα τη ντομάτα που της έχουμε αφαιρέσει τα περισσότερα υγρά, τα τυριά μας, τις πιπεριές, το αβγό και αν θέλουμε μερικά μανιτάρια και ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσια). Ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε με λεπτό πλάστη ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε 2-3 κουταλιές από το λάδι μας, διπλώνουμε το φύλλο και βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση και κάνουμε ένα ρολό και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
- Όταν βάλουμε όλα τα μπουρεκάκια στο ταψί λαδώνουμε από πάνω, χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Είδος γεύματος :Κολατσιό-Σνακ, Κυρίως γεύμα, Ορεκτικά-Μπουφέ
- Recipe Type : Πίτες/ψωμιά/ζύμεςΦαγητά
- Υλικά :Αβγά, Αλεύρι-Κορν φλάουρ-Νισεστέ, Κρεμμύδι ξερό - πράσινα κρεμμυδάκια, Ντομάτα-Πελτές, Τυρί-Τυρί κρέμα
Βαθμολογία
2 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία