Το εθνικό ποτό των Ιταλών και αγαπητό σε πολλούς επίσης!
Λιμοντσέλο ή λικέρ (κοκτέιλ ποτό)
- Βαθμός Δυσκολίας Μέτρια
Βαθμολογία
- (5 /5)
- 2 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 15 λεμόνια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μερικά λάιμ)
- • 1 λίτρο αλκοόλ (βότκα ή ρούμι ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)
- ΣΙΡΟΠΙ
- • 500 γρ. ζάχαρη (ή και λίγο περισσότερο αν θέλουμε πιο γλυκό)
- • 500ml νερό
- • χυμό από 2 λεμόνια
- • προαιρετικά 2 φύλλα αρμπαρόριζας
Βήματα
- Πλένουμε καλά με ζεστό νερό τα λεμόνια και τα τρίβουμε με βουρτσάκι αν χρειαστεί.
- Σκουπίζουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τη φλούδα πολύ προσεκτικά ώστε να μην πάρουμε και τη λευκή σάρκα της γιατί πικρίζει (καλό είναι να πάρουμε λεμόνια ακέρωτα).
- Βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο τις τις φλούδες και προσθέτουμε το αλκοόλ, κλείνουμε καλά αποθηκεύοντας σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
- Μετά από 1 εβδομάδα κάνουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και τα φύλλα αρμπαρόριζας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Όταν κρυώσει καλά το σιρόπι προσθέτουμε το περιεχόμενο του βάζου αφού το σουρώσουμε σε φίλτρο καφέ.
- Αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και είναι έτοιμο να το βάλουμε στις καράφες μας.
- Πίνεται κυρίως σαν παγωμένο κοκτέιλ, δρα και σαν χωνευτικό μετά από γερό φαγοπότι..
- *Αν θέλουμε πιο γλυκό το ποτό μας μπορούμε να κάνουμε ένα πηκτό σιρόπι και να το προσθέσουμε ακόμη και αν το έχουμε παρασκευάσει.
- Είδος γεύματος :Επιδόρπιο
- Recipe Type : Λικέρ
- Υλικά :Αλκοόλ, Λεμόνι - Ξινό (σκόνη λεμόνι) - Ξίδι, Φρούτα-Χυμοί
Βαθμολογία
2 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία