Ένα πασίγνωστο αλλά και πολύ μαμαδίστικο γλυκό το μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα που μπορείτε να σκαρώσετε αμέσως και να φτιάξετε γιατί όχι σαν μια τούρτα!!
κορμός μωσαϊκό τούρτα με λευκή κουβερτούρα-μαλτίζερς & καπρίς
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (5 /5)
- 1 rating
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας ή βανίλιας ή άλλου τύπου της αρεσκείας σας
- • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς
- • 1 κούπα maltisers
- • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (300 ml ή 400 γρ)
- • 100 ml γάλα (1/2 κούπα)
- * ή αντί για ζαχαρούχο βάλτε 300 ml (1,5 κούπα) συνολικά γάλα αν θέλετε λιγότερο γλυκό αποτέλεσμα
- • 200 γρ βούτυρο
- • 300 γρ άσπρη κουβερτούρα
- * προαιρετικά 1 σφηνάκι λικέρ
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- • 200 γρ άσπρη κουβερτούρα
- • 60 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα (1/3 κούπας)
- • 1 μεγάλο κουτί πουράκια caprice & μερικά maltisers
Βήματα
- ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς γιατί κολλάει εύκολα. Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στα μπισκότα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
- Βάζουμε σε μια φόρμα τσουρεκιού ή κέικ μια μεμβράνη και τοποθετούμε μέσα το μείγμα. Το πατάμε καλά να γεμίσουν όλα τα κενά. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και από πάνω.
- * ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ βάζουμε σε μια μεμβράνη και μετά σε αλουμινόχαρτο και κάνουμε το γνωστό "σαλάμι γλυκό" και το βάζουμε και αυτό στην κατάψυξη για λίγες ώρες.
- ΒΑΖΟΥΜΕ το γλυκό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες και μετά το τελειοποιούμε με την επικάλυψη.
- ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ. Βάζουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος της επικάλυψης (όπως αναγράφονται στην κατηγορία επικάλυψη παραπάνω)και τα ζεσταίνουμε αρκετά σε φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά και μετά ανακατεύουμε να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Σε μια μακρόστενη πιατέλα βάζουμε 4 λωρίδες από αντικολλητικό χαρτί στη βάση και από πάνω βάζουμε ανάποδα τη φόρμα με το γλυκό και το ξεφορμάρουμε εύκολα βγάζοντας τη μεμβράνη. Περιχύνουμε τον κορμό με τη γκανάς σοκολάτας που φτιάξαμε αμέσως πριν αρχίσει να παγώνει. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
- ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ. Καλύπτουμε αμέσως από πάνω γύρω- γύρω και αριστερά-δεξιά με πουράκια εκτός από μια λωρίδα στο κέντρο και από πάνω όπου βάζουμε μπαλίτσες σοκολάτας caprice.
- Το γλυκό το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου καλύτερα για να μπορούμε να κόψουμε εύκολα τα κομμάτια.
Βαθμολογία
1 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία