καριόκες θρακιώτικες η αυθεντική συνταγή

Η καριόκα είναι ένα γλυκό που γεννήθηκε στην Ξάνθη και γενικά στη Θράκη συνηθίζεται πολύ. Ξεκίνησε ως ένα γλυκό που αξιοποιούσαν ό,τι υλικό περίσσευε σε ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και εξελίχθηκε σε ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι τελικά που αγαπήθηκε από πολύ κόσμο. Το όνομά τους το πήραν από μια φυλή της Βραζιλίας που είναι σκουρόχρωμη.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τους θείους μου που είχαν ζαχαροπλαστείο στην Ορεστιάδα και το εργαστήρι τους ήταν στην αυλή μας και μου έδωσαν τη συνταγή.

Η συγκεκριμένη δόση είναι για 20-25 κομμάτια.

Δείτε στο τέλος κάποια τιπς για πετυχημένες καριόκες!

Βαθμολογία

  • (4.5 /5)
  • 1 rating

Σχετικές συνταγές