Ένα φαγητό εμφανίσιμο, νόστιμο και κατάλληλο για τα γιορτινά τραπέζια μας.
Καρέ χοιρινού γεμιστό
- Βαθμός Δυσκολίας Μέτρια
Βαθμολογία
- (5 /5)
- 1 rating
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 1 καρέ χοιρινού γεμιστό
- • 3 κιλά πατάτες
- Σος για τις πατάτες
- • Χυμό από 1 πορτοκάλι
- • Χυμό από 1 λεμόνι
- • 2 κουταλιές μουστάρδα
- Σος για το κρέας
- • Χυμό από 1 πορτοκάλι
- • 1 κουταλάκι μουστάρδα
- • 1 κουταλάκι μέλι
- • 1 σφηνάκι σόγια σος
- • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
- • Αλάτι - Μαυροπίπερο
Βήματα
- Αν δεν το βρούμε έτοιμο ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει κρέας κοντά στο κόκκαλο και να βάλει μέσα τη γέμιση (μπέικον - φέτες κεφαλοτύρι - κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης). Οι περισσότεροι κρεοπώληδες σήμερα φτιάχνουν καρέ κατά παραγγελία ανάλογα όσο θέλουμε.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τις βάζουμε σε μια μεγάλη γάστρα και βάζουμε τη σος, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ρίγανη ή δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σος για το καρέ.
- Κάνουμε χώρο στη μέση της γάστρας και τοποθετούμε το καρέ, το αλείφουμε με τη σος και βάζουμε ένα ποτηράκι νερό στις πατάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 3 ώρες, ελέγχοντας ενδιάμεσα και αλείφοντας το καρέ με λίγη σος.
- Αν δε θέλουμε να περιμένουμε τόσο μπορούμε να βγάλουμε το καρέ και να το ψήσουμε στη χύτρα με λίγη σος για ½ ώρα και μετά να το βγάλουμε και να το τοποθετήσουμε ξανά μέσα στη γάστρα να ψηθεί χωρίς το καπάκι ώστε να πάρει χρώμα και το καρέ και οι πατάτες.
- Στο ζωμό της χύτρας βάζουμε 1 κουταλιά κορν φλάουερ και το «δένουμε».
- Είναι πάρα πολύ νόστιμη αυτή η σος και με αυτήν περιχύνουμε το καρέ όταν το σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Είδος γεύματος :Κυρίως γεύμα
- Recipe Type : ΦαγητάΧριστουγεννιάτικες προτάσεις
- Υλικά :Αλεύρι-Κορν φλάουρ-Νισεστέ, Λεμόνι - Ξινό (σκόνη λεμόνι) - Ξίδι, Πατάτες, Φρούτα-Χυμοί, Χοιρινό κρέας
Βαθμολογία
1 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία