καζάν ντιπί πολίτικο

Ένα υπέροχο εύκολο και γευστικότατο γλυκό ταψιού με άρωμα Ανατολής!

Στα τούρκικα καζάν ντιπί = του καζανιού ο πάτος (επειδή καίγεται ο πάτος του καζανιού).

Τα υλικά παρακάτω είναι για 1 λίτρο γάλα. Μετρήστε τη χωρητικότητα του ταψιού σας και προμηθευτείτε την ανάλογη ποσότητα γάλακτος και προσαρμόστε τις ποσότητες των υλικών. Το ΠΥΡΕΞ ταψί (όχι οποιοδήποτε γυάλινο)  να είναι σε θερμοκρασία δωματίου οπότε μόλις βάλετε λίγη από την κρέμα θα αρχίσει να ζεσταίνεται και μετά το βάζετε στο μάτι και το ανάβετε.

Στην Πόλη το κάνουν με βουβαλίσιο γάλα γιατί είναι πιο παχύ, γίνεται όμως και με αγελαδινό και με οποιοδήποτε άλλο γάλα σας αρέσει (πρόβειο, αμυγδάλου ή καρύδας νηστίσιμο κλπ).

Βαθμολογία

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Σχετικές συνταγές