συμβουλές & προϋποθέσεις tips για επιτυχημένα τσουρέκια

συμβουλές & προϋποθέσεις tips για επιτυχημένα τσουρέκια

Το τσουρέκι κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ελληνική κουζίνα και όχι μόνο και αποτελεί ένα μεγάλο & γλυκό κεφάλαιο. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται αν θέλουμε επιτυχημένα και αφράτα τσουρέκια, οι οποίες είναι πολύ εύκολες αν τηρηθούν με σεβασμό όπως : ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ ΘΕΛΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ και ένα ΖΕΣΤΟ περιβάλλον κυριολεκτικά αλλά […]

Διαβάστε περισσότερα
διπλώματα πετσέτας για γιορτινά τραπέζια

διπλώματα πετσέτας για γιορτινά τραπέζια

1.Πετσέτα-έλατο για ένα Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, δείτε το βίντεο 2.Πετσέτα – φάκελος με κυλίνδρους (πασχαλινή πρόταση), δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
Διευκρινήσεις σχετικά με τις περιγραφές των συνταγών CuzinaGias

Διευκρινήσεις σχετικά με τις περιγραφές των συνταγών CuzinaGias

1. Όταν λέμε κούπα ή ποτήρι εννοούμε την κούπα τσαγιού την κλασσική (180-200  ml περίπου) ή το ποτήρι σωλήνα ίδιας χωρητικότητας. 2. Κουταλιά (κ.σ.) είναι το μεγάλο κουτάλι της σούπας και κουταλάκι (κ.γ.) είναι το μικρό κουταλάκι του γλυκού. 3. Η ¨χρυσή¨ ποσότητα για λάδι στα περισσότερα φαγητά μιας 4μελούς οικογένειας  (όπως έμαθα από τη […]

Διαβάστε περισσότερα
Η παραδοσιακή θρακιώτικη κουζίνα

Η παραδοσιακή θρακιώτικη κουζίνα

Όταν ήρθαν οι πρόγονοί μας από την Ανατολική Θράκη το 1922, μπορεί τα υπάρχοντά τους να ήταν όσα παίρνει μια βοϊδάμαξα, η παράδοση όμως που διασώθηκε από γενιά σε γενιά αξία ανεκτίμητη. Εκτός από τα ήθη και τα έθιμα μετέδωσαν όλη τη γνώση και τη σοφία τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους και τον […]

Διαβάστε περισσότερα